Рекомендовані заходи безпеки для захисту працівників від коронавірусної інфекції COVID-19


18.03.2020

Рекомендовані заходи безпеки для захисту працівників від коронавірусної інфекції COVID-19

Державна служба України з питань праці надала рекомендації в тому, які запобіжні заходи потрібно вжити в робочих приміщеннях, щоб вберегти працівників від коронавируса.

 

Як поширюється COVID-19:


Коли хвора людина або носій захворювання COVID-19 кашляє або видихає, виділяються краплі зараженої рідини. Більшість з них потрапляють в навколишнє середовище, поверхні і предмети - наприклад, письмовий стіл, телефони.

 

Люди можуть інфікуватися COVID-19:

 

-                     торкаючись забруднених поверхонь або предметів, а потім торкаючись очей, носа або рота;

-                     через повітряно-крапельний шлях від хворого COVID-19, стоячи на відстані одного метра від інфікованої особи (тобто, COVID-19 поширюється аналогічно грипу).

 

Більшість осіб, інфікованих COVID-19, відчувають легкі симптоми хвороби і згодом одужують. Однак перебіг хвороби може бути більш складним і супроводжуватися ускладненнями, такими як пневмонія. Такі хворі потребують термінової госпіталізації.

Ризик ускладнень захворювання збільшується з віком, а саме: - люди старше 40 років більш уразливими, ніж люди до 40 років; - люди з ослабленою імунною системою і люди з такими захворюваннями, як діабет, захворювання серця і легенів і ін.

 

Прості способи запобігти поширенню COVID-19 на робочому місці:

 

Заходи, наведені нижче, допоможуть запобігти поширенню інфекцій на робочому місці, таких як застуда, грип і шлункові розлади. Захищайте своїх клієнтів, підрядників і працівників.

 

Роботодавці повинні вводити профілактичні заходи, навіть якщо випадки COVID-19 не зареєстровані в місті, де вони здійснюють свою діяльність.

 

Своєчасно введені профілактичні заходи можуть скоротити втрачені робочі дні через хворобу і зупинити або сповільнити поширення COVID-19, якщо він потрапляє на один з ваших робочих місць.

 

Переконайтеся, що робочі місця ваших співробітників чисті і гігієнічні

 

Поверхні (наприклад, столи і все робочі поверхні, телефони, клавіатури і т.д.) потрібно регулярно протирати дезинфікуючим засобом.

 

Чому? Тому що забруднення на поверхнях, які стосуються співробітники і замовники, є одним з основних джерел поширення COVID-19.

 

Потрібно сприяти регулярному і ретельному миття рук працівниками.

 

Додайте диспенсери з дезінфікуючими засобами у всіх видних місцях (у робочих місць). Подбайте, щоб ці диспенсери були розміщені на видних місцях навколо робочих місць і регулярно заправлялися. Додайте постери (плакати) на видних місцях, рекламірующе миття рук.

 

Поєднуйте вищенаведені заходи з іншими комунікаційними заходами, такими як надання рекомендацій (прочитання лекцій) фахівцям з охорони праці у випадку охорони здоров'я працівників.

 

Переконайтеся, що персонал, мають доступ до місць, де вони можуть отримати доступ до води з милом.

 

Чому? Оскільки миття рук вбиває вірус на ваших руках і запобігає поширенню COVID - 19.

 

Необхідно сприяти наявності чистого повітря на робочому місці

 

Додайте плакати (постери), що пропагують чисте повітря на робочих місцях. Поєднуйте такі заходи з іншим комунікаційними заходами (інструктажі, навчання), які пропагують гігієну.

 

Проводьте наради з широким колом фахівців ззовні тощо.

 

Переконайтеся, що маски для обличчя, інші тканинні засоби індивідуального захисту доступні на робочих місцях, де є скупчення людей з нежиттю (кашлем) на роботі. Для утилізації одноразових масок (фільтрів для масок) повинні бути передбачені спеціальні урни для їх утилізації.

 

Чому? Оскільки виконання вимог з гігієни праці на робочих місцях перешкоджає поширенню COVID-19.

 

Порадьте працівникам і підрядникам перед поїздками у відрядження отримати загальнонаціональні (загальнодержавні) рекомендації з протидії поширенню COVID-19.

 

Розкажіть своїм співробітникам COVID-19 може почати поширюватися в їх середовищі при наявності осіб з температурою 37.3 C.

 

Особам з такою температурою необхідно залишатися вдома (або працювати з дому).

 

Особам з температурою, вище 37.3 C прийом жарознижуючих ліків таких, як парацетамол / ацетамінофен, ібупрофен або аспірин, може тільки замаскувати захворювання (інфікування).

 

Ведіть постійне спілкування з працівниками, видавайте працівникам прокламації, які рекомендують залишатися вдома (у випадках, коли працівники мають лише легкі симптоми COVID-19).




Читайте також:

  З 1 КВІТНЯ 2020 РОКУ ПОЧИНАЄТЬСЯ НЕРЕСТОВА ЗАБОРОНА НА ХАРКІВЩИНІ


  ІНТЕРАКТИВНА КАРТА НЕРЕСТОВИЩ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ 2020 РОКУ


  ДОВІДНИК РИБАЛКИ


  ПОВНОВАЖЕННЯ ІНСПЕКТОРА РИБООХОРОННОГО ПАТРУЛЯ ТА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ГРОМАДЯН ЗА ПЕРЕШКОДЖАННЯ ЇХ ДІЯЛЬНОСТІ


  Від початку року рибоохоронними патрулями зафіксовано понад 7 тис. порушень, - Держрибагентство
Від початку року рибоохоронними патрулями зафіксовано понад 7 тис. порушень, - Держрибагентство Держрибагентством підбито підсумки рибоохоронної діяльності за два місяці 2020 року (січень-лютий). Територіальними рибоохоронними патрулями здійснено 1 911 рибоохоронних рейдів. У результаті проведених заходів виявлено ... >>>

  На Червонооскільському водосховищі затримано порушника з 15 кг риби
На Червонооскільському водосховищі затримано порушника з 15 кг риби24 березня 2020 року Харківський рибоохоронний патруль викрив грубе порушення правил рибальства. Інцидент стався на Червонооскількому водосховищі, поблизу села Чистоводівка Ізюмського району Харківської області.   Близько 21.00 ... >>>

  Інспектор рибоохорони поспілкувався з місцевими рибалками – Харківський рибоохоронний патруль
Інспектор рибоохорони поспілкувався з місцевими рибалками – Харківський рибоохоронний патруль25.03.2020 р. проведена роз'яснювальна робота серед рибалок - любителів на Печенізькому водосховищі Вовчанського району Харківської області щодо норм Правил любительського і спортивного рибальства під час весняно - літньої нерестової кампанії. ... >>>

  Озеро «Лиман» Зміївського району поповнилось на 195 тис.екз. риб – Харківський рибоохоронний патруль
Озеро «Лиман» Зміївського району поповнилось на 195 тис.екз. риб – Харківський рибоохоронний патруль 18 березня 2020 року відбулося зариблення технологічній водоймі «Водойма-охолоджувач Зміївської ТЕС» (1266,0 га) в смт Слобожанске Зміївського району Харківської області.   До водойми випустили 195 000 екз.дволітки ... >>>


Документы: 1-8, 9-16, 17-24, 25-32, 33-40, 41-48, 49-56, 57-64, 65-72, 73-80, 81-88, 89-96, 97-104, 105-112, 113-120, 121-128, 129-136, 137-144, 145-152, 153-160, 161-168, 169-176, 177-184, 185-192, 193-200, 201-208, 209-216, 217-224, 225-232, 233-240, 241-248, 249-256, 257-264, 265-272, 273-280, 281-288, 289-296, 297-304.

Управління Державного агентства рибного господарства у Харківській області

Адреса: 61022, м. Харків, м-н Свободи, 5, Держпром, 6 під’їзд, 10

тел.:+38 (098) 894 25 94 , тел/факс:+38 (095) 611 94 30

E-mail: khr.rp@darg.gov.ua

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше

ДАРГ У СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ

f y t t